fbpx

10 Tips voor meer volgers op je Facebook pagina

Veel mensen die Facebook gebruiken willen graag meer volgers op hun pagina. Zij zijn in de veronderstelling dat meer volgers meer likes betekent en dus meer opdrachten. Dit is zeker niet altijd het geval. Niet alleen je volgers kunnen klanten zijn (of worden). Via Facebook en ook via andere social media zoals bijvoorbeeld Instagram, LinkedIn en Twitter, kun je door o.a. slim gebruik te maken van hashtags ook voor zorgen dat andere mensen dan alleen je volgers jouw bericht zien. Maar volgers hebben op je pagina kan zeker voordelen hebben, zoals een betere ranking in Google, waardoor jouw website op een hogere plek komt te staan. Ik geef je een aantal tips om ervoor te zorgen dat je meer volgers zult krijgen.

1. Pagina vermelden in je email handtekening

Het lijkt een hele logische, maar best veel ondernemers hebben in hun standaard handtekening van hun email de link naar hun Facebook pagina nog niet staan. Elk mailprogramma heeft de optie om een handtekening standaard onder elke email die je stuurt te zetten. Waarschijnlijk heb je daar je naam, bedrijfsnaam en gegevens staan en (hopelijk) ook het logo van je bedrijf. Hoe professioneler, hoe beter. Zorg er dus ook voor dat je een klikbare link naar je social media profielen, zoals je Facebook pagina, hebt staan. Simpel, maar effectief.

2. Zorg voor goede inhoud op jouw pagina

Plaats niet alleen een foto van een product dat je net hebt geleverd bij een klant, maar wees ook informatief. Vertel wat voor product het is, wat het doet, wat de voordelen zijn. Dit zijn interessantere posts en scoren beter. Laat de bezoeker ook eens zien hoe het er achter de schermen bij jouw bedrijf aan toe gaat, laat ze kennis maken met jou en jouw werknemers. Hierdoor zullen mensen jouw bedrijf leren kennen en het kunnen doorvertellen aan anderen waarvoor jouw bedrijf wellicht ook interessant is.

3. Likers uitnodigen om je pagina te volgen

Als jij een bericht hebt gepost en er zijn mensen die dat bericht liken, dan kun jij deze mensen uitnodigen om jouw pagina te volgen. Ga naar je Facebook pagina en klik vervolgens onder je post op de naam of namen naast het duimpje / andere icoontjes. Hier zie je de namen verschijnen van degenen die jouw post hebben geliked. Rechts achter de namen zie je de mogelijkheid om ze uit te nodigen om te volgen. Volgen ze jou al, dan is deze optie niet klikbaar. Deze optie wordt vaak vergeten.

4. Nieuwsbrief lezers uitnodigen

Verstuur je een nieuwsbrief, dan zou het een gemiste kans zijn als je hierin je lezers niet uitnodigt om jouw pagina te volgen. Maak een aparte nieuwsbrief over je pagina en vertel waarom ze deze moeten volgen. Leg uit wat voor voordelen dit biedt (extra informatie, kijkje achter de schermen e.d.) en wellicht kun je iets gratis weggeven als ze je gaan volgen. Kijk hiervoor bij tip 8.

5. Via andere social media kanalen

Heb je een interessante nieuwe post online, laat dit dan ook weten via andere kanalen. Op de andere social media vind je meestal net weer andere mensen die ook in jouw Facebook pagina geïnteresseerd kunnen zijn. Maak het ze daarom meteen makkelijk en zorg voor een link naar jouw pagina. Zet dan bijvoorbeeld volg mij ook op Facebook in je tekst, met natuurlijk de link erbij.

6. Contacten een mail sturen

Heb je via de mail al een aardige contactenlijst opgebouwd? Deze mensen kun je allemaal een uitnodiging sturen om jouw pagina te volgen. Het beste is om dit in Facebook zelf te doen, maar je kunt ook een goede mail maken en deze via je nieuwsbrief programma versturen.

7. Zet een Like-box / Page plugin op je website

Via Facebook kun je een tool aanmaken die je op je website kunt plaatsen. In deze “badge” staat de profielafbeelding, de naam van je pagina, je volgers / fans en status van de pagina. Je kunt deze aanpassen zoals je hem zelf wilt hebben en dan bijvoorbeeld in de sidebar of footer van je website plaatsen.

8. Geef iets weg

Mensen vinden het altijd leuk om iets gratis te krijgen. Je kunt er voor kiezen om iets (kleins) weg te geven als iemand jouw pagina gaat volgen. Verzin een leuke actie zoals “elke 25e volger krijgt …”, “volg onze pagina op Facebook en wij zetten jou in het zonnetje” of “de eerste 50 nieuwe volgers ontvangen…”. Je kunt mensen ook vragen “volg ons, deel dit bericht (of tag 5 bekenden) en win” waardoor jouw bericht nog verder verspreid wordt. Laat je fantasie gaan en je zult zien dat dit zijn vruchten afwerpt. Jouw cadeautje blijft in het geheugen van de klant en daardoor plaatst hij vroeg of laat een bestelling bij jou. Mooie manier van klantenbinding!

9. Taggen

Heb jij iets afgeleverd bij een klant, of een dienst geleverd waarvan je een foto met bericht online kunt zetten? Tag jouw klant dan in het bericht! Zo zullen alle medewerkers van jouw klant dit bericht ook zien (mits ze hun eigen werkgever volgen) en zeer waarschijnlijk zullen ze jouw bericht liken. Zodra ze liken kun jij hen weer uitnodigen om jou te volgen (zie tip 3).

10. Link in reacties

Geef jij wel eens commentaar op andermans berichten? Als je dit informatief doet is dat heel slim bekeken. Sluit jouw reactie altijd af met de link naar jouw pagina. Anderen die ook geïnteresseerd zijn in deze post zullen dan gemakkelijk op jouw link klikken en zo heb je ook weer meer kans op extra volgers.

Heb je eenmaal veel volgers op je Facebook pagina, zorg er dan voor dat je ze behoudt. Blijf met regelmaat goede posts plaatsen, blijf interessant voor je volgers.

NIEUWSBRIEF
Schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van praktische tips die jouw bedrijf kunnen helpen aan meer omzet.

Hoe blijf jij op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en nog meer handige tips?

Volg mij op Facebook.

Demoet grafische vormgeving

 (0031) 6 4821 6537 • monique@demoetvormgeving.nl

Algemene VoorwaardenPrivacyverklaring

© Copyright 2023 - Demoet grafische vormgeving