fbpx

Muurschildering maken

“Wat leuk!” “Hoe heb je dat gedaan!?” Dat zullen de reacties waarschijnlijk zijn als je een muurschildering hebt op de muur van je babykamer / kinderkamer / in de woonkamer of op de muur in je bedrijfsruimte. De mogelijkheden zijn enorm. Voor de babykamer is het heel sfeervol als je een lieve tekening bij het bedje laat zetten of eventueel met de naam of een spreuk erbij.  In de woonkamer kun je met teksten werken of een abstracte tekening.
Ook voor bedrijven is een muurschildering een echte blikvanger. Denk bijvoorbeeld aan het logo op de muur tegenover de entree voor een superprofessionele uitstraling. Of een sfeerbeeld in de vergaderruimte.

De meeste muurschilderingen zijn binnen 1 à 2 dagen realiseerbaar, afhankelijk van de grootte en hoeveelheid details. De schilderingen maak ik met acrylverf op waterbasis. Je hebt dus geen nare geuren in huis of bedrijf, het is kindvriendelijk en de verf droogt snel. Zodra het kunstwerk op de muur goed droog is, kun je het afnemen met een doek.

WELKE ONDERGROND HEB IK NODIG

Het mooiste resultaat voor een muurschildering behaal je met een gladde ondergrond. Denk dan aan glad stucwerk of glad behang. Overigens is niet al het behang geschikt om een schildering op te maken; er kan een gladde coating overheen zitten die de hechting lastig maakt. Niet al te grove spachtelputz kan ook, echter duurt het dan langer om de tekening te realiseren. Mijn advies is een gladde gestucte wand of een wand met glad behang waar al een of meerdere lagen muurverf op zit. Succes gegarandeerd!

Voor de meeste muurschilderingen gebruik ik een beamer om de afbeelding op de muur te projecteren. Als je wilt, kun je op dat moment nog een kleine aanpassing doen aan de grootte en de plaats waar de tekening komt.

SCHILDERING OP DOEK

Liever geen schildering op je muur of een muur met te veel structuur? Het is ook mogelijk om de schildering op een doek of (houten) paneel te zetten. Dit heeft als voordeel ten opzichte van de muurschildering dat het verplaatsbaar is en mee te nemen als u verhuist. Deze optie is net als de muurschildering in diverse groottes verkrijgbaar.

Of het nu een doek of paneel is of een schildering op je muur, uiteraard hou ik rekening met de inrichting van de kamer of het wel past bij elkaar. Ik zal je hierbij adviseren als ik denk dat we het beter anders kunnen aanpakken, een kleiner (of juist groter) beeld kunnen plaatsen of andere kleuren moeten gebruiken. Vooraf kan ik een digitale impressie voor je maken, zodat je al een idee kunt krijgen van hoe het eruit zal gaan zien.

KOSTEN MUURSCHILDERING

Van tevoren bespreken we samen precies wat jouw wensen zijn en maak ik een prijsafspraak met je voor de schildering (inclusief verf/materiaal en eventuele reiskosten). Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Afhankelijk van de grootte en de hoeveelheid details kun je al een muurschildering hebben vanaf €200,-. Nadat de schildering is afgerond krijg je van mij de factuur. Deze mag je contant betalen, maar ook overmaken op mijn rekening. De gegevens staan allemaal op de factuur.

INSPIRATIE MUURSCHILDERING

Zoek je inspiratie, kijk dan hieronder of op mijn Pinterest account voor leuke voorbeelden. Wil je direct een afspraak maken of meer informatie, neem dan contact met mij op.

Demoet grafische vormgeving

 (0031) 6 4821 6537 • monique@demoetvormgeving.nl

Algemene VoorwaardenPrivacyverklaring

© Copyright 2023 - Demoet grafische vormgeving